Slujba de sfintire a bisericii din localitatea Tataru Jud Braila
Friday 22 September 2017 - 10:17:27

    Duminica 24.09.2017 in jurul orei 8:00 se va oficia slujba de sfintire a bisericii din localitatea Tataru Jud Braila,  supranumita si "Catedrala Baraganului" cu hramul Sfantul Nicolae ,in urma lucrarilor de reabilitare facute cu sprijinul Primariei Dudesti Braila
    Slujba religioasa va fi oficiata de Înaltpreasfintitul Arhiepiscop Casian al Dunarii de Jos  impreuna cu un sobor de preoti
 
    Primaria Dudesti face invitatie pe aceasta cale sa participati intr-un numar cat mai mare la slujba religioasa de sfintire a bisericiiINFORMARE MĂSURI DE MEDIU ȘI CLIMĂ – PNDR 2014 - 2020
Tuesday 15 March 2016 - 15:05:16
INFORMARE privind măsurile de mediu şi climă aplicate în anul 2016 pe terenurile agricole

Începând cu anul 2007, România a beneficiat de sprijin în cadrul Politicii Agricole Comune (PAC) a UE pentru dezvoltarea rurală, cu scopul creşterii competitivităţii sectorului agro-alimentar şi forestier, diversificarea activităţilor în spaţiul rural şi scăderea dependenţei populaţiei de activităţile agricole, precum şi pentru îmbunătăţirea mediului şi a spaţiului rural.

Astfel, în România a fost implementată începând cu anul 2007 Măsura 211 – zona montană defavorizată, iar incepând cu anul 2008 au fost implementate Măsura 212 – zone defavorizate (altele decât zona montană şi Măsura 214 – agro-mediu. Prin aceste măsuri s-a asigurat atât compensarea utilizatorilor de terenuri agricole situate în zone unde activităţile agricole sunt afectate de condiţii naturale nefavorabile, dar şi compensarea pierderilor de venituri şi a cheltuielilor suplimentare înregistrate de fermierii care adoptă în mod voluntar practici agricole extensive, cu impact redus asupra mediului, în scopul menţinerii valorii de mediu ridicate a terenurilor agricole (protecţia biodiversităţii, protecţia apei, protecţia solului, reducerea emisiilor poluante şi adaptarea la efectele schimbărilor climatice).

Ghidul_informativ_pentru_beneficiarii_masurilor_de_mediu_si_clima_PNDR_2014_2020.pdf

Ghid-informativ-MMC-zone-eligibile.xlsx

Brosura_Specii_de_plante_indicatoare_pentru_pajistile_cu_valoare_naturala_ridicata.pdf

Brosura_Specii_de_plante_utilizate_ca_indicatori_de_management_al_pajistilor.pdf

Apasa sa citesti tot articolul

[ Read the rest ... ]Traditii si superstitii de Dragobete
Sunday 21 February 2016 - 13:12:14

  Conform vechii zicale, „Azi e Dragobetele, se saruta fetele?. In fiecare an pe 24 februarie romanii de pretutindeni sarbatoresc Dragobetele.
In mitologia romaneasca, Dragobete era zeul tineretii, al veseliei dar si al iubirii. Ziua in care romanii sarbatoresc Dragobetele coincide cu sarbatoarea Aflarii Capului Sfantului Ioan Botezatorul.
   Totusi, aceasta sarbatoare este puternic inradacinata in cultura romana. Dragobetele este un personaj transmis din generatie in generatie de la vechii daci, transformat mai apoi intr-un protector al tinerilor si patron al iubirii.
   Conform unor legende populare, Dragobetele este chiar fiul babei Dochia, un tanar chipes si iubaret care obisnuia sa seduca toate femeile care ii ieseau in cale. Totusi, in zilele noastre, Dragobetele reprezinta pentru romani simbolul suprem al dragostei autohtone.
   Celebrarea Dragobetelui se bucura de o simbolistica aparte, extrem de bogata si interesanta. Acesta reprezinta atat inceputul, cat si sfarsitul, inceperea unui nou anotimp, moment in care natura incepe sa prinda viata, dar si sfarsitul desfraurilor lumesti deoarece incepe Postul Sfant al Pastelui.
   In vremurile de demult si in unele zone chiar si in prezent, de Dragobete tinerii imbracati in faine frumoae obisnuiau sa se adune in paduri si sa culeaga buchete cu primele flori ale primaverii. Culesul floilor se facea cu voie buna dar si cu cantece si un fel de joc numit zburatorit.


[ Read the rest ... ]Arhiva Stiri
Nasterea Domnului – Craciunul admin @ (12 Dec : 19:31) (De Interes)
Program primarie secretar @ (12 Jan : 20:37) (De Interes)
Contact si Organigrama admin @ (06 Jan : 19:41) (De Interes)Acest site is powered by Primaria Dudesti rezolutie recomandata site 1920x1080